Despre noi

Testcentral este un consorțiu de editori de teste, adică de companii de consultanță specializate în adaptarea, etalonarea, publicarea și distribuția de instrumente psihometrice. Editorii care fac parte din Testcentral sunt D&D Consultants Grup și O.S. Organizzazioni Speciali Romania.Testcentral beneficiază de sprijinul logistic și de know-how din partea D&D Research.

Testcentral este un proiect profesionist care contribuie la dezvoltarea psihologiei românești. Proiectul s-a concentrat evident pe zona de maximă competență a membrilor săi: psihodiagnosticul și evaluarea psihologică. Obiectivul primar al Testcentral este acela de a aduce în România sub licență cât mai multe din probele psihometrice consacrate la nivel internațional.

Toate instrumentele psihometrice reprezentate de Testcentral în România au fost traduse și adaptate cu acordul autorilor sau al proprietarilor lor, au fost etalonate sub directa supervizare a acestora și cu urmarea standardelor APA si ITC, și sunt distribuite în România legal.

Toate aceste instrumente sunt reprezentate în România de companiile componente ale Testcentral ca unic editor, ceea ce înseamnă ca orice folosire a vreunuia din aceste instrumente în afara standardelor și condițiilor impuse de Testcentral este ilegală. Pentru toate aceste instrumente, Testcentral asigură de asemenea protecția legală împotriva folosirii ilegale sau ne-deontologice.