Bateria de evaluare a copilului preșcolar

27/09/2016

Gata pentru școală este un instrument complex, rapid și ușor de utilizat, permite atât screeningul aptitudinii pentru școlaritate, cât și monitorizarea atentă a dezvoltării.

Până pe 10.11.2016 inlcusiv, poți comanda direct din magazinul online kitul complet GATA PENTRU ȘCOALĂ la prețul de 899 lei, toate taxele incluse!

Ne poți contacta pe adresa [email protected], fie telefonic, la 0722 698 175. Pentru o prezentare in extenso a bateriei, descarcă slide-show-ul alăturat.

De asemenea, pentru orice volum mai mare de 30 de administrări ale testului beneficiezi de reducerea de 20%. Contactează-ne la 0722698175 sau scrie la [email protected]

Prin intermediul Indicelui de dezvoltare cognitiv-motrică (ICgMo), al Indicelui de dezvoltare socio-afectivă (ISoAf) și al Indicelui total de dezvoltare (ITD), bateria de evaluare a copilului preșcolar permite diagnoza infantilă pentru intervalul de vârstă 4-7 ani. Gata pentru școală facilitează creerea unei legături între familie, educatoare, învățătoare și medic în beneficiul preșcolarului. Pentru mai multe detalii poți să consulți pagina testului aici.

În perioada 27.09 - 10.11.2016, poți achiziționa kitul complet GATA PENTRU ȘCOALĂ cu treizeci de administrări la prețul de 899 lei, taxe incluse, fie orice volum mai mare de administrări cu reducerea de 20%.


Bateria de evaluare a copilului preșcolar este prima măsură a conceptului de school readiness dezvoltată integral pornind de la nevoile sistemului psiho-educațional românesc.

Construcția a debutat acum zece ani, la inițiativa domnului profesor Aurel Clinciu și a avut în vedere perfecționarea și validarea unui instrument de apreciere a maturității copilului din grupa mare și pregătitoare în vederea intrării în școala românească de masă. Rezultatul poartă un nume prietenos: Gata pentru școală și permite diagnoza infantilă pentru intervalul de vârstă 4-7 ani, oferind informații cu privire la nivelul de dezvoltare motorie, cognitivă și psihosocială, dar și cu privire la nivelul de achiziții.

Bateria este de tipul multitrăsătură-multimetodă. Caracterul multimetodă permite administrarea combinată sau independentă a celor două instrumente componente: Metoda și Fișa. Metoda este componenta psihometrică de determinare a nivelului de dezvoltare a preșcolarului, în vreme ce Fișa capitalizează datele de observare și de cunoaștere dobândite pe parcursul frecventării grădiniţei de către copil. Multidimensionalitatea permite atât screeningul aptitudinii pentru școlaritate, cât și monitorizarea atentă a dezvoltării.

Gata pentru școală este un instrument complex, rapid și ușor de utilizat, care facilitează crearea unei legături între familie, educatoare, învățătoare și medic în beneficiul preșcolarului. Dubla adresare, către psihologi (pentru nivelul expert de utilizare) și către pedagogi (pentru nivelul comun de utilizare), face ca Bateria să fie excelentă pentru clasa zero - unde folosirea timpurie a informațiilor despre aptitudinea de școlarizare poate preveni debutul subrealizării, abandonului sau inadaptării școlare.