Decizii care schimbă vieți. MMPI-2 este instrumentul pentru tine!

11/09/2013

Minnesota Multiphasic Personality Inventory®-2 (MMPI®-2) este în țară și împlinește de acum înainte visul de diagnostic obiectiv al fiecărui clinician profesionist.

Avem pentru tine proaspăt adaptat și etalonat, celebrul Minnesota Multiphasic Personality Inventory®-2, testul emblemă al psihologiei clinice și judiciare.

Relevant pentru numeroase utilizări contemporane, este cel mai cunoscut și cercetat instrument de psihopatologie adresat adulților. Administrat de specialiștii din întreaga lume în diagnosticul tulburărilor mentale și în selecția celor mai potrivite strategii de tratament, MMPI®-2 continuă să contribuie la îndeplinirea nevoilor profesioniștilor din domeniul sănătății, la fel cum probabil te va sprijini și pe tine în luarea deciziilor potrivite pentru clienții și pacienții tăi.

Posibilitatea de a identifica structura de personalitate şi psihopatologia prin intermediul a peste 120 de scale, în puțin timp peste o oră, este de real ajutor în diverse domenii dintre care menționăm:

  • Evaluarea principalelor simptome ale inadecvării sociale și personale;
  • Identificarea candidaților potriviți pentru pozițiile cu miză înaltă ce țin de siguranța publică;
  • Furnizarea unei baze empirice solide pentru ipotezele clinice;
  • Evaluarea pacienților medicali și realizarea design-ului eficient pentru strategiile de tratament, incluzând managementul durerilor cronice;
  • Evaluarea participanților la programele speciale contra abuzului de substanțe și selectarea abordărilor potrivite de tratament;
  • Consilierea de carieră și consilierea vocațională;
  • Consilierea maritală și de familie.

Ediția a doua a MMPI-2, a fost îmbunătăţită cu scalele clinice restructurate şi completată cu scala de validitate a simptomelor. Revizia include norme mult mai reprezentative (eşantioane de adulţi, bărbaţi şi femei, din diferite regiuni geografice, de diferite etnii); un format mult mai consistent pentru scorurile T ale scalelor clinice (scoruri T uniforme (UT) menite să producă acelaşi interval şi aceeaşi distribuţie pentru toate scalele); reformularea itemilor astfel încât să se elimine ambiguitatea, formularea sexistă şi conţinutul învechit; cât și trei scale de validitate – FB, VRIN şi TRIN.

Versiunea MMPI-2 beneficiază de etalon pe populația României, cât și de etalon clinic Poți consulta denumirea și detalii despre cele 120 de scale în prezentarea atasata.