Ghidul adresat persoanelor evaluate prin intermediul testelor administrate prin tehnologie computerizată

15/02/2012

Suntem încântați să te anunțăm că din colaborarea cu International Test Commission (ITC) am obținut rezultate remarcabile pe care suntem nerăbdători să ți le prezentăm.  

ITC sau Comisia Internațională pentru Teste este o asociație profesională fondată în anul 1978, formată din numeroase asociații naționale de psihologie, comisii de testare, editori și alte tipuri de organizații dedicate promovării și eficientizării politicilor de testare și evaluare psihologică. Misiunea ITC se adresează de asemenea, sprijinirii procesului de evaluare al modului de construcție și dezvoltare al instrumentelor psihometrice și educaționale.

Pentru că TestCentral împărtășește și aderă la recomandările ITC, îți oferim astăzi cu mândrie ”Ghidul adresat persoanelor evaluate prin intermediul testelor administrate prin tehnologie computerizată”. Suntem recunoscători contribuției aduse la conceperea acestui material echipei formate din Dave Bartram, Iain Coyne și Dragoș Iliescu. Dorim de asemenea să mulțumim implicării APIO în acest proiect, cât și eforturilor colegei noastre Andreea Butucescu în traducerea ghidului.

Suntem convinși că te vei bucura de valoarea informațională a acestui set de repere de bună practică privind testarea, dezvoltarea, comercializarea și folosirea testelor administrate prin intermediul tehnologiei moderne. Cu certitudine, ghidul va deveni în mâinile tale un mecanism eficient de educare a publicului care beneficiază de serviciile tale psihologice.

Ghidul se adresează persoanelor cărora urmează să li se administreze teste pe calculator, prin intermediul internetului sau prin alte mijloace și evidențiază lucrurile la care acestea trebuie să se aștepte de la o sesiune de evaluare, cât și drepturile și responsabilitățile pe care le au în calitate de persoane testate.

Poți descărca și folosi ghidul chiar acum, apăsând linkul de mai jos.