Bun venit, HiPIC!

08/03/2017

Astăzi urăm bun venit unui invitat origine olandezo-flamandă, pe numele său complet, însă greu de pronunțat: Hierarchische Persoonlijkheidsvragenlijst voor Kinderen.

Până pe 20.04.2017 inclusiv, poți comanda direct din magazinul online kitul complet HiPIC la prețul de 500 lei, toate taxele incluse!
Componența kitului Preț (lei, TVA inclus)

Kit HiPIC 10 (administrare creion-hârtie și scorare online): Manualul HiPIC (1 buc), Caiet de testare HiPIC (5 buc), Foaie de răspuns HiPIC (10 buc), Punct online pt administrarea/scorarea HiPIC (10 buc), transport

732.72 500.07 lei*
Kit HiPIC 25 (administrare creion-hârtie și scorare online): Manualul HiPIC (1 buc), Caiet de testare HiPIC (5 buc), Foaie de răspuns HiPIC (25 buc), Punct online pt administrarea/scorarea HiPIC (25 buc), transport 1223.18 856.41 lei*
Kit HiPIC 30 (administrare creion-hârtie și scorare online): Manualul HiPIC (1 buc), Caiet de testare HiPIC (5 buc), Foaie de răspuns HiPIC (30 buc), Punct online pt administrarea/scorarea HiPIC (30 buc), transport 1340.33 938.11 lei*
Kit HiPIC 60 (administrare creion-hârtie și scorare online): Manualul HiPIC (1 buc), Caiet de testare HiPIC (5 buc), Foaie de răspuns HiPIC (60 buc), Punct online pt administrarea/scorarea HiPIC (60 buc), transport 2134.66 1494.32 lei*

* Promoție valabilă până la data de 20.04.2017 (inclusiv).

De asemenea, pentru orice volum mai mare de 10 administrări ale testului beneficiezi de reducerea de 30%. Contactează-ne la 0722698175 sau scrie la support@testcentral.ro.

Cunoscut mai degrabă după acronimul său, HiPIC se alătură chestionarelor bazate pe modelul Big Five, devenind astfel primul instrument românesc care permite evaluarea personalității și a comportamentului copiilor de vârstă școlară, din perspectiva părintelui.

Totuși, HiPIC nu este o simplă transpunere a vreunui inventar existent anterior. Cercetările care au condus la dezvoltarea HiPIC au utilizat descrierile libere ale părinților privind personalitatea propriilor copii, metodă care a contribuit substanțial la precizia cu care HiPIC diferențiează între comportamentele și atitudinile copiilor. Totodată structura sa ierarhică permite descrierea personalității la mai multe niveluri.

De altfel, în urma administrării HiPIC, practicianul poate folosi scorurile factorilor pentru o imagine de ansamblu (Stabilitate emoțională, Extraversie, Imaginație, Benevolență, Conștiinciozitate), pe care o poate aprofunda ulterior cu ajutorul scorurilor fațetelor.

HiPIC se administrează părintelui, cadrului didactic sau tutorelui și include un număr 144 de itemi verbali. Aceștia ilustrează comportamente tipice celor mici, pentru care respondentul trebuie să selecteze răspunsul pe o scală cu cinci trepte de intensitate. Utilizat în context clinic sau pedagogic, chestionarul permite evaluarea stilului emoțional, interpersonal, motivațional și comportamental al celor mici, pornind de la cele 5 mari dimensiuni ale personalității, dar și explorarea și discutarea punctelor de convergență și divergență ale evaluărilor celor doi părinți, pentru a orienta strategiile terapeutice sau educative.

Puteți consulta mai jos un profil demonstrativ (.pdf), pentru a vedea în ce măsură HiPIC acoperă nevoile dumneavoastră în evaluare. Alături veți regăsi o scurtă prezentare  a testului (.pdf) și una exhaustivă (.ppsx).

HiPIC_profil_demo (PDF, 594 KB)
HiPIC pliant.pdf (PDF, 3 MB)
HiPIC.ppsx (PPSX, 7 MB)

Dimensiunile și fațetele HiPIC

Stabilitate emoțională Extraversie Imaginație Benevolență Conștiinciozitate
Anxietate Energie Creativitate Altruism Concentrare
Încredere în sine Expresivitate Intelect Dominanță Perseverență
  Optimisim Curiozitate Egocentrsim Ordine
  Timiditate   Complianță Motivare prin realizare
      Iritabilitate  

Exemplul de profil, extras dintr-un raport demonstrativ al HiPIC

HiPIC extras profil.PNG