Modifică viitorul cu HDI!

28/03/2013

Suntem încântați să te anunțăm că Hamilton Depression Inventory este acum gata de lucru!

Ia-ți o secundă ca să îți reamintești scopul echipei TestCentral. Este unul simplu – dorim să îți scurtăm calea spre succesul imediat. Iar pentru ca această misiune să fie îndeplinită, de astăzi îți punem la dispoziție o altă componentă a tezaurului psihologiei internaționale, proaspăt adaptată și etalonată pentru a noastră țărișoară.

Ei bine, Inventarul de Depresie Hamilton nu mai are nevoie de introducere. În ultimii peste 40 de ani, precursorul său Interviul Clinic HDRS, sau Hamilton, cum i se spunea uneori, s-a transformat treptat în unitatea de măsură clinică „standard” folosită pentru evaluarea severităţii depresiei la adulţi.

Aşadar, HDI este o metodă de evaluare scurtă şi eficientă sub raportul costuri-beneficii, ce include cotarea standardizată a simptomelor depresive, conform DSM-IV.

Te rog consultă prezentarea completă a instrumentului și oferta promoțională de lansare. Iar de ești grăbit, descarcă doar prezentarea scurtă, din care afli totul dintr-o privire.

Din prezentarea atașată vei obţine o imagine clară asupra aspectelor specifice ale depresiei surprinse de HDI. Pentru a îmbunătăţi utilitatea acestui instrument, atât în ceea ce priveşte domeniul practicii clinice, cât şi în cercetare, sunt disponibile câteva versiuni şi configuraţii ale itemilor săi: versiunea completă a HDI (23 de itemi), versiunea HDI-17 (17 itemi), screener-ul HDI-SF (9 itemi, 15 întrebări) și HDI-Mel (9 itemi).

HDI Prezentare.pps (PPS, 789 KB)