Licențe comerciale

Mai jos puteți vizualiza detalii despre cele trei tipuri de licențe comerciale puse la dispoziție pentru instrumentele psihometrice din portofoliul TestCentral. Este suficient să apăsați săgeata din dreptul tipului de licențiere de care sunteți interesat.

Licențierea cu scorare online

Licențierea cu scorare online presupune scorarea chestionarelor pe platforma www.testcentral.ro. Administrarea chestionarelor poate fi făcută electronic, sau poate fi făcută creion-hârtie (cu introducerea ulterioară a răspunsurilor în platforma online).

Numărul administrărilor. Licența permite aplicarea și scorarea unui număr limitat de chestionare licențiate (în funcție de numărul de aplicări ale testului achiziționate). Pot fi achiziționate pachete avantajoase Starter'’s Kit sau se pot comanda direct volumele necesare, sub forma pachetelor de 10, 25, 50, 100 sau 200 de foi de răspuns/chestionare/formulare de testare.

Statutul licențierii. Este absolut interzisă, sub acest tip de licență, precum și sub oricare alt tip, multiplicarea, scanarea sau copierea, înstrăinarea sau re-vânzarea chestionarelor originale. De asemenea este absolut interzisă aplicarea chestionarelor de către alte persoane, calificate sau nu, decât persoana căreia i-au fost licențiate. Orice încercare în acest sens duce la anularea automată a licenței de utilizare și pune persoana căreia chestionarele i-au fost licențiate în culpă față de legea română a drepturilor de autor.

Propriul cont de utilizare. Licența cu scorare electronică este însoțită de un nume de utilizator și o parolă de utilizator, care permit persoanei licențiate ca, împreună cu seria unică de pe fiecare chestionar original, să realizeze gratuit scorarea acestuia. Scorarea chestionarelor se face electronic, online, prin autentificarea pe site-ul Testcentral, și este instantanee. Pentru a vă facilita munca de interpretare, seria utilizată, pe lângă scorarea propriu-zisă, va pune gratuit la dispoziție și un amplu raport descriptiv, de o înaltă calitate profesională, ce constituie totodată și un ideal suport în interacțiunea cu clientul dumneavoastră sau cu persoana evaluată.

Costuri. Pentru detalii legate de prețurile licențelor cu scorare electronică pentru fiecare instrument în parte, vă rugăm să consultați secțiunile respective din site sau să ne contactați la coordonatele indicate pe pagina Contact.

Licențierea cu scorare manuală

Acest tip de licență este valabil pentru o parte din probe (consultați detaliile aferente fiecărei probe). Scorarea se realizează prin utilizarea formularelor autocopiative, a grilelor transparente sau pe baza instructajului existent în capitolul din manualul testului care tratează acest aspect.

Licența cu scorare manuală este acel tip de licență în care utilizatorului licenței îi revine exclusiv munca de scorare, interpretare a datelor și redactare a raportului asociat evaluării efectuate. Această variantă de lucru poate fi uneori mai avantajoasă din punct de vedere financiar decât licențierea online și, deși este mai puțin comodă și consumă considerabil mai mult timp, poate fi mai indicată în anumite situații specifice (spre exemplu, acolo unde accesul la internet nu poate fi asigurat).

Statutul licențierii. La epuizarea materialelor ‘consumabile’ (foi de scorare, fișe profil, etc) se pot comanda la prețuri modice pachete în funcție de nevoile proprii. Este absolut interzisă, sub acest tip de licență, multiplicarea, scanarea sau copierea, înstrăinarea sau re-vânzarea materialelor originale ale testelor. De asemenea, este absolut interzisă aplicarea chestionarelor de către alte persoane, calificate sau nu, decât persoana căreia i-au fost licențiate. Orice încercare în acest sens duce la anularea automată a licenței de utilizare și pune persoana căreia chestionarele i-au fost licențiate în culpă față de legea română a drepturilor de autor.

Costuri. Pentru detalii legate de preturile licențelor în sistem "Scorare manuală", pentru fiecare instrument în parte, vă rugăm să consultați secțiunile respective din site sau să ne contactați la coordonatele indicate pe pagina Contact.

Licențe scorare electronică, PSY4 38.92 EUR, TVA inclus

Soft-ul Psy4 este un program ușor de utilizat și care poate fi rulat direct de pe computerul dumneavoastră prin intermediul unui stick USB cu cheie de securitate, fără a fi necesară conexiunea la internet.

Programul deține două funcții majore:

  • (1) vă permite să administrați și să scorați un chestionar direct pe computer;
  • (2) vă permite să scorați electronic un chestionar administrat creion-hârtie.

Utilizarea stick-ului. La primirea lui, stick-ul va fi încărcat cu numărul de administrări achiziționate. Pentru alte administrări ulterioare ale aceluiași test sau ale unui alt test este necesar să efectuați o nouă comandă și să achitați contravaloarea acesteia.

Reîncărcarea stick-ului se va efectua prin consultanță telefonică, contactând serviciul de relații cu clienții al Testcentral, la numărul de telefon 021 230 45 99. Programul funcționează doar dacă aveți introdus stick-ul cu cheia de securitate într-un port USB al computerului dumneavoastră. Prin urmare, chiar dacă îl puteți utiliza pe mai multe computere, nu îl puteți utiliza pe mai multe computere în același timp. Programul va solicita la fiecare deschidere parola dumneavoastră.

Baza de date. Folosirea alternativă a stick-ului pe computere diferite nu asigură transferul bazei de date.

Cerințe tehnice și recomandări minimale pentru Psy4:

- SISTEM DE OPERARE: Windows XP/Vista/7;

- PROCESOR: 1 GHz (recomandat 2 GHz);

- RAM: 512 MB (pentru Vista/7; 1 GB; recomandat: 1 GB; pentru Vista/7: 2 GB); 

- HARD DISK: 200 MB de spațiu liber plus spațiul necesar pentru baza de date;

- DRIVE/USB: cititor CD/DVD; un port USB liber pentru cheia de protecție;

- MONITOR: rezoluție 1024x768 (recomandat: 1280x1024), 65536 culori pentru 16 bit (recomandat: 16.8 milioane de culori la 32 bit);

- PRINTER: orice printer instalat (recomandat: inkjet/colour laser).